Het bedrijventerrein

Het bedrijventerrein ligt direct langs de Mr. Cramerweg en op afstand van de woonbebouwing aan de Krakeelse Dijk en de dorpskern van Hollandscheveld. De woonbebouwing en het bedrijventerrein worden gescheiden door een groenstrook bestaande uit twee watergangen, een pad en een houtwal. Buitenvaart wordt omsloten door water met 6 zogenaamde Bastions, bedoeld als rustplek voor bezoekers, recreanten en medewerkers.
Vanaf het jaar 2002 kunnen bedrijven zich vestigen op Bedrijventerrein Buitenvaart. Het terrein ligt aan de zichtlocatie aan de zuidkant van Hoogeveen, gelegen aan de A37/E233.
De locatie heeft een omvang van 48 hectare. Mede dankzij de ligging is Buitenvaart één van de visitekaartjes voor Hoogeveen. Het heeft intussen een internationale positie verworven als vestigingslocatie voor hoogwaardige bedrijven in het Noorden. Er zijn nog kavels beschikbaar.

Voor bezoekers en leveranciers is Buitenvaart snel en gemakkelijk te vinden. Vanaf de op- en afrit Hoogeveen-Oost (A37) ligt de toegang tot het terrein op 150 meter afstand. Vanaf het NS-station is het tien minuten met de bus.